A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Тячівської міської ради
Закарпатської області

Що наша молодь думає про Тячівську ОТГ та її проблеми

Дата: 01.04.2019 16:00
Кількість переглядів: 68

В Тячівській ОТГ в рамках проекту: «Об’єднана громада – активна громада» (проектом займається та здійснює ГО "Настільний теніс" ТТ Спорт") серед молодого покоління було проведено анкетування.

 В анкетуванні взяло участь 130 учнів 8-11 класів Руськополівської ЗОШ І-ІІІ ст., Лазівської ЗОШ І-ІІІ ст., Округлянської ЗОШ І-ІІ ст. та Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2.

Пропонуємо вам ознайомитися з питаннями і відповідями

 На запитання 1 «Що таке громада?» відповіді однозначні:

об’єднання людей, які проживають на одній території і можуть спілкуватися між собою;

допомагати одне одному, об’єднувати спільні думки та створювати проекти, дотримуватися традицій і звичаїв.

 2. «Що сприяє об’єднанню людей у громаді?» діти відповіли:

люди об’єднуються для того, щоб покращити свій рівень життя, допомагати один одному долати перешкоди, спільно вирішувати справи, бажання розвиватися і йти вперед.

3. «Чому в громаді важливо будувати добрі відносини з сусідами?»:

для підтримки і допомоги один одному, кращого рішення спільних справ, більше зв’язків - більше можливостей; можна обмінюватися своїми ресурсами, досвідом; легше дійти до поставленої мети.

4. «Що б ви могли зробити для того, щоб життя у вашому місті (селищі) стало цікавішим?»:

побудувати спортзал і басейн, проводити спортивні заходи, щоб розвивати молодь, створити розважальні заклади для молоді, ігрові комплекси та майданчики для дітей, організовувати різні заходи для молоді.

5. «До якої громадської організації ви бажали б вступити?»:

більшість учнів бажали б вступити до спортивної організації, також є бажаючі до екологічної і туристичної, до творчої, правової та організації по охороні здоров’я і допомоги бездомним тваринам; волонтерські громадські організації.

6. «Які переваги дає життя в громаді?»:

відколи утворена громада проводиться більше різних заходів, покращується рівень життя людей, піднявся рівень обслуговування людей в ЦНАПі, відремонтовані дороги;

більше можливостей в реалізації планів; збудовані спортивні майданчики у школах та відремонтовані дитячі садочки; учні шкіл громади задіяні в усіх святкових заходах, які проводяться управлінням освіти.

7. «Що би ви хотіли зробити корисне для громади?»:

Організувати день, коли всі жителі можуть разом прибирати територію, озеленювати місцевість; створити велодоріжки у населених пунктах; відремонтувати всі будівлі, де можна проводити дозвілля; сортувати сміття на скло, пластик і папір, створити умови для навчання дітей з особливими освітніми потребами, покращити громадський транспорт, створити волонтерську організацію для допомоги бідним.

8. «Як ви вважаєте на що має витрачати кошти територіальна громада, щоб її мешканцям жилося добре?»:

для покращення умов в дитячих садочках і для обладнання в школах, на ремонти доріг, на допомогу малозабезпеченим та людям з обмеженими можливостями, на створення нових робочих місць і місць для відпочинку, на реставрацію будинку Новака та відновлення садів на території Руського Поля; на покращення рівня медичних послуг.

9. «Які проблеми, на вашу думку, існують на території громади?»:

на території громади існують екологічні проблеми, а саме – люди викидають сміття будь-де, не бережуть збудоване для них; проблема безробіття та нестача коштів на всі проекти; розбиті дороги, нема де проводити вільний час.

10. «Які риси мають бути притаманні мешканцям громади, щоб їхнє життя змінилося на краще?»:

люди не повинні бути байдужими, їм має бути притаманна наполегливість, сміливість, доброта. Вони мають цінувати те, що для них роблять, поважати і берегти; мають бути спільні інтереси, рішучість, чесність, толерантність, цілеспрямованість. Люди повинні бути активними та брати участь у житті громади. Вони повинні висловлювати свою думку і наполегливо виконувати свою роботу; відповідальність, працьовитість, оптимізм, дотримуватися звичаїв і традицій, повага один до одного, прагнення до вдосконалення, комунікабельність, креативність, мудрість, зацікавленість в подіях, що відбуваються в громаді.

11. «Яка цікава або надзвичайна подія, що відбулась останніми днями в школі, населеному пункті, громаді схвилювала вас найбільше?»:

Вразила подія «День села Лази», побудова штучного міні-поля, встановлення мультимедійних дошок, відкриття міської ялинки, відремонтована дорога, побудова спортивного комплексу «Арена»; турнір з настільного тенісу.

12.«Як ви думаєте, чи можна за допомогою інформації вплинути на вирішення важливих проблем громади?»:

Можливо, але не завжди; можливо при правильному висвітленні проблеми; так, якщо в це вірити і добиватися цього; якщо це дійсно важлива проблема, то можна.

13. «Що б ви побажали громаді на майбутнє?»:

прислухатися до потреб жителів громади, реалізувати різні проекти, розвиватися; побільше креативної молоді і прислухатися до їх ідей; максимального розквіту, успіхів, однодумців, оптимізму; щоб процвітало майбутнє громади, покращувався рівень життя жителів громади; побільше міст-побратимів і стати кращою громадою в Україні.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень