A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Тячівської міської ради
Закарпатської області

У Тячівській ОТГ провели екологічні змагання «Пластику не місце на березі річки»

Дата: 25.03.2019 16:09
Кількість переглядів: 89

Екологічну акцію, приурочену до Всесвітнього дня води, провели у Тячівській ОТГ з ініціативи Тячівського МУВГ, під патронатом народного депутата України Василя Петьовки.

Як розповів начальник Тячівського МУВГ Сергій Стойка, мета акції –  акцентувати увагу молоді на проблемі засмічення берегів річок пластиком, який забруднює водні артерії пестицидами, привчити до екологічного мислення. Саме тому з 4 по 21 березня між школами Тячівської ОТГ було оголошено конкурс на збір пластику. Учні шести шкіл ОТГ активно взялися до роботи: приносили з дому пластикову тару, кришки від пляшок, ящики для зберігання тари тощо. За час акції назбирали близько 150  кг пластику.

22 березня у тячівському кінотеатрі ім. Т. Шевченка відбулося підведення підсумків акції, під час якого відзначили найбільш активних учасників. Передусім, заступник начальника МУВГ Олександра Шобей прочитала школярам лекцію про шкоду,  яку завдають довкіллю і річкам пластикові відходи, а начальник Тячівського МУВГ Сергій Стойка розповів про роботу міжрайонного управління водного господарства із захисту річок. Танцювальну композицію «Чиста ріка» представили учні Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. В. Гренджі-Донського. Відтак молодь переглянула відеоролик про найбільші річки України.

Зрештою, настав найприємніший момент – відзначення переможців. Підсумки акції оголосила спеціаліст управління освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї, молоді та спорту Тячівської міськради Едіта Петер та від імені влади ОТГ подякувала організаторам акції та всім, хто долучився до збору пластику. Неабияк постарались усі школи, та за результатами зважування були визначені три навчальні заклади, які були найактивнішими. Учні Тячівської ЗОШ  І-ІІІ ст. №2 зібрали 31 кг і зайняли ІІІ місце. На ІІ місці – колектив Руськополівської ЗОШ І-ІІІ ст. з результатом 40,5 кг. А найбільше пластику зібрали школярі Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. В. Гренджі-Донського – 50,5 кг.
Учасників та призерів екологічних змагань від імені народного депутата України Василя Петьовки привітав помічник нардепа Степан Хома та вручив переможцям цінні призи від народного депутата.

Зібраний школярами пластик відправлять на переробку. Також із нього виготовлять гідрологічну карту басейну ріки Тиса. 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень