A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Тячівської міської ради
Закарпатської області

Наказ про дозвіл відвідування ЗДО та відвідування занять у ЗЗСО

Дата: 03.06.2020 16:17
Кількість переглядів: 537

ТЯЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВІДДІЛ ОСВІТИ

__________________________________________________________________

 90500, Закарпатська область,                                                                                        код ЄДРПОУ 40334947

м. Тячів,  вул. Шевченка, 2,        тел. 3-30-47                                                                e-mail.   tmr.osvita@ukr.net

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

НАКАЗ

 

03.06.2020                                                  м. Тячів                                            50

 

 

 

Про стан проти епідеміологічної ситуації на

території Тячівської міської об’єднаної 

територіальної громади, пов’язаної із

 розповсюдженням корона вірусної хвороби

СОVID-19

 

        Відповідно до  Розпорядження  керівника робіт з ліквідації наслідків медико - біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня від 02.06.2020 року № 11 та на виконання протоколу №8 позапланового засідання  регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  закарпатської обласної державної адміністрації від 29 травня 2020 року,  

НАКАЗУЮ:

  1. Відвідування  закладів дошкільної освіти Тячівської ОТГ дозволити

 з 9 червня 2020 року .

  1. Директорам закладів дошкільної освіти:
    1. забезпечити виконання протиепідемічних заходів у закладах  дошкільної освіти передбачених у листі МОН від 22.05.2020 р   № 1/9-269 «Щодо відновлення діяльності закладів дошкільної освіти»  (додаток 1).
  2. Керівникам закладів освіти:

3.1.забезпечитит відвідування занять в групах не більше 10 осіб в закладах освіти.

4. Даний наказ довести до відома працівників ЗДО та батьків діти яких відвідують заклади дошкільної освіти.

5. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

В.о. начальника відділу освіти                                                М.В.Шелевер

 

 Додаток 1

 до наказу відділу освіти

 Тячівської міської ради

 від 03.6.202050

 

Організувати відновлення діяльності ЗДО в 3 етапи: підготовчий, тестовий та основний.

І.  Підготовчий етап

Засновник має забезпечити ЗДО необхідною кількістю засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих та мийних засобів, спеціального і санітарного одягу тощо з метою забезпечення протиепідемічних заходів та з урахуванням постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 №25.

Директору ЗДО необхідно:

  • визначити потребу у засобах індивідуального захисту, дезінфікуючих та мийних засобах, інвентарю для прибирання та повідомити засновника про готовність працювати в умовах карантину;
  • організувати проведення інструктажів працівників щодо особливостей роботи закладу впродовж карантину, обмежувальних і протиепідемічних заходів та порядку дії у випадку виявлення ознак респіраторних захворювань у вихованців чи працівників;
  • з’ясувати у батьків (телефоном, електронною поштою чи за допомогою дистанційних технологій) про стан здоров’я дітей, наявність інфекційних захворювань та контактів з інфікованими особами, також варто дізнатись про вихованців, які будуть відвідувати заклад в цей період;
  • вивчити потребу у створенні чергових груп та за необхідності сформувати постійну чергову групу з окремим графіком роботи. Таким чином не відбуватиметься зведення дітей з різних груп. Графік роботи чергових груп визначає директор закладу;
  • поінформувати батьків щодо особливостей роботи закладу в період карантину;
  • організувати генеральне прибирання приміщень з дезінфекцією поверхонь; прибирання прилеглої території та дитячих майданчиків; постачання продуктів харчування;
  • передбачити місця для обробки рук та розміщення контейнерів для використаних засобів індивідуального захисту тощо.

Протягом усього періоду дії протиепідемічних заходів у закладі забороняється:

  • сухе прибирання приміщень;
  • використання багаторазових рушників, м’яких іграшок та килимів з довгим ворсом;
  • перебування в приміщенні у вуличному взутті;
  • проведення масових заходів за участі дітей з більш, ніж однієї групи та за присутності глядачів.
  1. Тестовий етап.

На період дії карантину рекомендуємо поступово розпочинати відновлення діяльності закладу (наприклад, з однієї-двох груп дітей старшого дошкільного віку) з метою відпрацювання всіх правил роботи ЗДО.

Директору ЗДО необхідно:

  • забезпечити регулярне прибирання приміщень;
  • закріпити за кожною групою постійних вихователів та помічників вихователів;
  • відпрацювати порядок прийому дітей вихователями/медичними працівниками перед входом до закладу;
  • передбачити перебування вихованців на відкритому повітрі максимально можливу кількість часу;
  • організувати регулярне миття рук та дотримання правил особистої гігієни вихованцями та працівниками;
  • мінімізувати контакт між вихователями та дітьми з різних груп.
  1. Основний етап.
  1. Прийом дітей до закладу дошкільної освіти

Ранковий прийом дітей до ЗДО здійснює вихователь групи або медпрацівник перед входом до закладу. Батьки, які супроводжують дитину, мають бути у захисній масці чи у респіраторі.

Перед входом до ЗДО та на його території рекомендуємо встановити відповідне маркування (кольорові наліпки чи намальовані фарбою позначки), що передбачає дистанціювання у 1,5 м. Також необхідно організувати місце для обробки рук.

Заклади, які не можуть забезпечити окремі входи до кожної групи, мають встановити гнучкий графік прийому дітей кожної групи (зранку), прогулянок та занять з метою дотримання групової ізоляції. Також необхідно обмежити кількість дітей у групах, що не повинна перевищувати встановлені нормативи наповненості груп у ЗДО.

Згідно з постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 № 25, проводиться регулярний температурний скринінг дітей та працівників. Особи, температура тіла яких понад 37,2 С, не можуть бути прийняті до ЗДО.

  1. Організація освітнього процесу

Освітній процес в період карантинних обмежень здійснюється відповідно до освітньої програми та плану роботи закладу, який складається на навчальний рік та літній оздоровчий період.

Рекомендуємо використовувати інформаційні матеріали, які розміщені на сайтах mon-covid19.info, МОН, ЮНІСЕФ Україна, зокрема:

  • Як говорити про коронавірус із маленькими дітьми:

о Брошура: uni.cf/2TEЗJWT

о Відео: bit.ly/36dHGv9

о Вебінар для вихователів: bit.ly/36nAiNS

  • Серія коротких мультфільмів про правила особистої гігієни від

ЮНІСЕФ Україна, в т.ч. миття рук, умивання, миття посуду тощо

bit.ly /36gJjbi

  • Поради для батьків та вихователів «Як зменшити стрес та тривожність у

дітей дошкільного віку» uni.cf/2ynpXF4

У приміщенні закладу рекомендуємо розмістити інформаційні матеріали про необхідність дотримання правил особистої гігієни. Зразки постерів можна завантажити за посиланням: bit.ly /3gfV72j.

Просимо зосередити увагу на формуванні та удосконаленні гігієнічних навичок вихованців відповідно до Базового компонента дошкільної освіти.

Під час карантину педагогам варто обирати ті види діяльності, які б сприяли дотриманню рекомендованої відстані між дітьми та перебуванню на відкритому повітрі, обмежуючи безпосередній фізичний контакт між дітьми та персоналом.

Перебування на вулиці необхідно обмежити територією закладу. При несприятливих погодних умовах варто використовувати спортивну та музичну зали за графіком, здійснюючи провітрювання та дезінфекцію приміщення після кожної групи дітей.

Користуватися басейнами на період дії карантинних заходів заборонено.

З метою дотримання протиепідемічних заходів рекомендуємо проводити батьківські збори за допомогою дистанційних технологій.

  1. Робота та дії персоналу в період карантину

Персонал закладу дошкільної освіти зобов’язаний дотримуватись санітарно-протиепідемічних заходів щодо попередження розповсюдження гострих респіраторних захворювань.

Працівники ЗДО повинні носити маску або респіратор. Рукавички можна використовувати під час допомоги в особистій гігієні дітей, приготування їжі, утилізації відходів, роботи з деззасобами тощо.

З урахуванням постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 № 25, необхідно передбачити інші види роботи особам з групи ризику, визначених відповідно до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (СОVID-19)», затверджених наказом МОЗ України від 28.03.2020 за №722.

У випадку виявлення у дитини протягом дня підвищення температури понад 37,2 С та будь-які інші симптоми гострих респіраторних захворювань,

її потрібно ізолювати, повідомивши про це медпрацівника та батьків. До закладу охорони здоров'я, за яким закріплений ЗДО, негайно направляється екстрене повідомлення.

У випадку проявів симптомів гострих респіраторних захворювань у працівників ЗДО під час роботи, вони якнайшвидше залишають заклад та звертаються до сімейного лікаря чи закладу охорони здоров’я.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень