A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Тячівської міської ради
Закарпатської області

Шановні краяни!

Дата: 01.03.2019 20:08
Кількість переглядів: 85

Наразі серед населення громади, особливо дітей, спостерігається напружена епідемічна ситуація. У зв’язку з цим гостро постало питання про профілактичні щеплення дітей дошкільного і шкільного віку.

Доводимо до вашого відома , що згідно зі статтею 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється.

Відповідно до Календаря профілактичних щеплень в Україні, діти у віці         до 6 років повинні бути щепленими проти гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та Хіб-інфекцій.  У шестирічному віці проводиться ревакцинація проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи, та паротиту.   

Дане питання  було взято під особистий контроль керівництвом Тячівської міської ради та обговорено на засіданні виконкому 14 лютого 2019 року за участю керівників закладів освіти та охорони здоров’я громади. За результатами обговорення прийнято відповідне рішення.

На виконання цього рішення працівниками медичних та освітніх закладів вивчається порядок тимчасової відмови у допуску до занять у школах та в дитсадках дітей які не пройшли вакцинацію. Розробляється пам’ятка для батьків про порядок і необхідність проведення профілактичних щеплень. Ситуація із станом захворюваності, охопленням дітей профілактичними щепленнями буде моніторитись щомісячно.

Наголошуємо, що з 1 вересня 2019 р. прийом дітей до перших класів закладів  загальної середньої освіти та до закладів дошкільної освіти без відповідних щеплень здійснюватися не буде, крім випадків, які передбачені чинним законодавством.

Шановні батьки здоров’я ваших дітей у ваших руках! Не будьте байдужі!

 

Головний лікар КНП «Центр первинної                                 О.М.Велеган

медико-санітарної допомоги Тячівської

міської ради Закарпатської області»

 

 

Начальник управління освіти,                                                  С.І.Дерен

охорони здоров’я, культури, сім’ї,

молоді і спорту Тячівської

міської ради

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень