A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Тячівської міської ради
Закарпатської області

Тячівська ОТГ на Обласному фестиваль-конкурсі «Воскресни, писанко!»

Дата: 17.04.2019 13:57
Кількість переглядів: 85

Ми всі старалися, починаючи віднайменших мешканців громади, а це - вихованці садочків, і закінчуючи дорослими- учнями та педагогами шкіл. Найприємнішим є те, що всі активно долучилися до створення нашої майбутньої виставки. Писанки, а їх було безліч, ляльки- мотанки,пташки та елементи декору виготовлені учнями загальноосвітніх шкіл Тячівської громади.
Наша експозиція називається «Великоднє ретро». Чому ретро? Тому що ретро в перекладі означає «звернений до минулого».Ретро - це особлива культура, повернення до забутого минулого в пошуках натхнення. Це занурення в часи від старовини до сучасності. 
Одним із найдавніх експонатів нашої виставки - весільний рушник ручної роботи 1914 року! Ми захотіли витягнути з старих бабусиних скринь дорогі для нас пам’ятки і ще раз показати їх цінність і красу. Це мереживні серветки, в’язані гачком, які стали окрасою нашого панно. Крім того, квіти, виготовленні з гудзиків, які були у вжитку раніше у поєднанні з сучасними декоративними. 
Нашу композицію доповнює тин, який прикрашений старовинними керамічними тарілками ручного розпису та декоративні тарілки, виготовлені учнями в техніці «зернівка».
У композиції представлені майже всі види декоративно-прикладного мистецтва, яке розкриває багатство культури нашого краю, знайомить з його минулим і сучасним, допомагає засвоїти національні звичаї, традиції. Це вишивка, лялька-мотанка, розпис, ткацтво, різьблення предметів із дерева, писанкарство, гончарство, ковальство, в’язання, а також лозоплетіння, флористика та народна іграшка.
Для виготовлення нашої виставки ми використали екологічно чисті матеріали: мішковину, лляний джут і бавовняну нитку.
Дерево прикрашене великодніми писанками, як символ весняного відродження природи. Роботи виконані в різних техніках, як традиційних так і сучасних. Тут можна побачити крашанку, крапанку, зернівку, писанку, мальованку, мотанку, квілінг, бісерну писанку.
І ексклюзивною окрасою нашої виставки є яйце ручної роботи, виготовлене в техніці «Джутова філігрань». Конструкція нашого яйця складається з окремих деталей, які були попередньо вимотані за ескізом.
О такою є наша цьогорічна виставка «Великоднє ретро» 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень